Schoonmaakbedrijf Ommen kan u ook van dienst zijn om uw zonnepanelen te wassen.

Onze professionele team beschikt over de juiste apparatuur en technieken om uw panelen grondig te reinigen, zonder schade te veroorzaken. Wij gebruiken alleen osmose water om uw panelen te reinigen, dit garandeert een optimaal rendement.

Onze medewerkers zijn gewend om te werken op hoogte en nemen de juiste veiligheidsmaatregelen. Zo kunnen we uw panelen op de juiste manier reinigen, zonder dat er risico’s zijn voor u of onze medewerkers.

Wij beseffen dat tijd kostbaar is, daarom bieden wij flexibele tijden voor de reiniging van uw panelen, zodat het past in uw schema.

Laat uw zonnepanelen reinigen door Schoonmaakbedrijf Ommen en zie hoe uw rendement stijgt en uw levensduur van de panelen verlengt. Neem contact op voor een afspraak en ervaar het verschil.

Hoe vaak moeten zonnepanelen gereinigd worden?

Het is aanbevolen om zonnepanelen minimaal één keer per jaar te laten reinigen. Dit hangt af van de locatie waar de panelen zich bevinden, een panelen op een dak in een stedelijke omgeving zal bijvoorbeeld vaker vervuild zijn dan panelen op een dak in een landelijke omgeving.

Er zijn echter een aantal factoren die van invloed zijn op hoe vaak de panelen gereinigd moeten worden. Deze kunnen variëren van het klimaat, de luchtverontreiniging, de afstand tot bomen, de hellingshoek van het dak, en de hoeveelheid vogels in de buurt.

Als u twijfelt of uw panelen schoongemaakt moeten worden, kunt u een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen om de panelen te inspecteren en u te adviseren over de juiste reinigingsfrequentie.

Houd er wel rekening mee dat regelmatige reiniging van de panelen helpt om de levensduur van de panelen te verlengen en het rendement te optimaliseren.

Waarom reinigen met osmose water?

Er zijn verschillende redenen waarom osmose water gebruikt wordt voor het reinigen van zonnepanelen.

Ten eerste is osmose water zeer schoon en bevat het geen mineralen, zouten of andere verontreinigingen die kunnen achterblijven op de zonnepanelen. Hierdoor zijn de panelen na het reinigen met osmose water beter beschermd tegen vervuiling in de toekomst.

Ten tweede is osmose water neutraal van pH en dit helpt om de panelen te beschermen tegen corrosie, ook dit helpt om de levensduur van de panelen te verlengen.

Ten derde is osmose water een milieuvriendelijke keuze, omdat het geen chemicaliën of andere schadelijke stoffen bevat. Dit is belangrijk omdat het water in contact komt met de omgeving en eventueel de gewassen of het grondwater.

Ten slotte is osmose water zeer efficiënt in het verwijderen van hardnekkige verontreinigingen, zoals algen, mossen, vogelpoep, stof, en meer. Dit helpt om de panelen grondig schoon te maken en hun rendement te verhogen.

Is het voordelig om de zonnepanelen te laten reinigen samen met het glazenwassen van de woning?

Het is voordelig om de zonnepanelen samen met het glazenwassen van de woning te laten reinigen als u een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelt. Dit kan u geld besparen, omdat het schoonmaakbedrijf de kosten voor de reiniging van de panelen kan samenvoegen met de kosten voor de reiniging van de beglazing. Bovendien kan dit ook tijd besparen, omdat het schoonmaakbedrijf in één keer aanwezig is om de panelen en de ramen te wassen.